Cukinia to jedno z najbardziej odżywczych warzyw, które zawiera witaminę C, potas i żelazo. Możesz ją wykorzystać jako dodatek do dania głównego lub do grillowania. Można ją wykorzystać do wielu przepisów, takich jak sałatki, przystawki i okłady.

Łatwo jest też zrobić grillowaną cukinię i można ją podawać na ciepło lub na zimno. Oto szybki przepis na grillowaną cukinię.

Składniki:

4 średnie cukinie (lub dowolne warzywo do wyboru)

1 łyżeczka oliwy z oliwek

Sól i pieprz

Kroki:

Rozgrzej grill.

Pokrój cukinie w plastry i umyj je.

Umieścić je na grillu i smażyć do uzyskania złotego koloru.

Doprawić solą i pieprzem.

Podawać natychmiast.

Wnioski:

Tak więc, mam nadzieję, że podobał Ci się mój post o grillowanej cukinii, jeśli chcesz więcej przepisów to śledź nas na Facebooku, Instagramie i Pintereście.