Suszona ostra papryka może być używana na różne sposoby w naszych potrawach. Kiedy coś pieczemy lub grillujemy, dodajemy ostrą paprykę, aby dodać smak do jedzenia. Aby uzyskać to, co najlepsze z ostrej papryki, ważne jest, aby ją odpowiednio wysuszyć.
Aby wysuszyć ostrą paprykę, należy umieścić ją na tacy i trzymać na zewnątrz przez 2 do 3 dni.
Musisz ostrożnie obrać skórę i użyć ręcznika, aby przytrzymać paprykę i pokroić ją na kawałki. Teraz przenieś ją na tacę i pozostaw na zewnątrz na 2 do 3 dni.
Po 2 do 3 dniach możesz użyć ostrej papryki w różnych przepisach.
Wnioski:
Jeśli chcesz cieszyć się smakami ostrych papryczek, ważne jest, aby prawidłowo je wysuszyć. Wykonaj kroki podane powyżej, aby wysuszyć ostrą paprykę.